Petgoodlife
視頻頻道

最新消息查看更多

  • 星期二, 2021年6月15日

    選擇月刊

    今期選擇月刊出咗啦,會買貓罐頭嘅同學和朋友買番本睇吓啦,你會了解到好多方面的資料,絕對比嗰啲評星組織出啲所謂專業評估好好多。我們作為香港消費者委員會的咨詢機構,給予意見、深感到品牌如何講到自己幾好,都不及檢驗結果準確和可信。
    [ 更多 ]
  • 星期四, 2021年5月20日

    寵物養生

    劉Sir最新的訪問今日出咗啦,今次的專題是寵物養生,中獸醫講針灸,劉Sir講中醫養生,有興趣的同學和朋友就要睇吓,尤其是如果想用中醫養生方法整嘢食比毛孩的家長,就更加要了解清楚毛孩的「體質」,「陰陽」和食物「屬性」!
    [ 更多 ]
  • 星期四, 2021年5月20日

    飼養幼犬不能不知的飲食常識

    另一個劉Sir係香港動物報嘅專題訪問亦出街啦,今次的專題【醫療專題】飼養幼犬不能不知的飲食常識,如果你會照顧狗B的話,就要睇吓!http://www.hkanimalpost.com/2021/05/20/05201-3/?fbclid=IwAR3P1Lp7WcZTqiTw-LPJ6oTKJuJwd5_uXdumYXHjNo5CIj3_AnLven2Ty6I
    [ 更多 ]
  • 星期四, 2021年4月15日

    香港消費者委員會狗罐頭測試

    香港消費者委員會狗罐頭測試報告已經出版,值得注意的一點,今次香港消費者委員會向我們香港寵物營養學會咨詢,亦是首次向業界(香港寵物營養組織)尋求意見。所以關心狗狗食品營養的朋友就要睇吓!
    [ 更多 ]

本會宣傳媒體